maanantai 7. lokakuuta 2013

12 viikkoa

Luin tänä aamuna Suklaakissan viimeisimmän postauksen ja myös minä halusin kirjoittaa tästä tärkeästä aiheesta: kissanpennun luovutusikä. Kuten ensimmäisessä postauksessani aihetta sivusin, meillä ei ole paljoakaan tietoa Pimun synnyinkodista, saati täyttä varmuutta hänen luovutusiästään. Pimun käytöshäiriöt huomioonottaen, olen vakuuttunut ettei hänen sosiaalistamiseensa oltu panostettu tai emo ollut saanut mahdollisuutta opettaa tärkeitä kissantaitoja. Meillä oli haasteita sekä puremisen että sisäsiisteyden kanssa; kaksi selkeää ongelmatilannetta, joihin viitataan SEY:n artikkelissa Kissan luovutusikä on kolme kuukautta.


Ymmärrän, että on olemassa poikkeustilanteita, mutta valtaosa liian varhain luovutetuista pennuista eroaa emostaan ja sisaruksistaan ihmisen tietämättömyyden tai pahemmassa tapauksessa välinpitämättömyyden vuoksi. Riittävä emon kanssa vietetty aika takaa pienelle kissalle taidot ja tiedot pärjätä omillaan uudessa perheessä, mahdollisesti uusien kissatuttavuuksien kanssa. Kissojen välinen kommunikointi on yksi tärkeimmistä taidoista, mitä emo pennuilleen opettaa ja tämä tapahtuu nimenomaan 2-14 viikon iässä.

 kuva

Haluaisinkin haastaa kaikki blogini lukijat jakamaan tätä elintärkeää kissatietoutta! Ihmisillä on paljon vanhentuneita uskomuksia ja väärinkäsityksiä, joita korjaamalla on mahdollista vaikuttaa myös hylättyjen tai turhaan lopetettujen kissojen huimaan määrään. Jakakaa siis linkki esim. kissatietous.fi -sivustolle Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa tai omassa blogissanne.


5 kommenttia:

  1. Moi,

    Onpa ihanan näköinen blogi! Ja hyvä kuva kissan tunteista.

    Maine Coonit ovat kyllä niin komeita, meilläkin tekisi mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja samoin ;) Bongasin sun blogin Meow'n kautta, palaan varmasti illemmalla tutustumaan vielä paremmin.

      Maine Coon-kuume jyllää kyllä ihan täysillä täälläkin (huokaus).

      Poista
  2. Meidän tulevan räggärin kasvattaja kertoi että joidenkin viimeisimpien tutkimusten mukaan olisi suositeltavaa luovuttaa vasta 13 viikon iässä, täytyy kysellä häneltä lisää ja kirjoittaa vaikka aiheesta... Meille Fiona tuli n. 8 viikon iässä ja tällä ei onneksi ole mitään ongelmia (lukuunottamatta Fannyn nisien lutkuttamista), joten ollaan tosi onnekkaita, tosin aika näyttää mikäli jotain käytöshäiriöitä ilmaantuu :S

    VastaaPoista
  3. Ai niin tuo linkki ei toimi, se pitäisi varmaan olla http://www.kissatieto.fi/ ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, aina ei voi vaikuttaa kissanluovutusikään, vaikka suositukset tiedossa olisikin :( On mielestäni kuitenkin tärkeämpää tarjota kissarakas koti pienelle pennulle kuin jättää se huonoihin oloihin rääkättäväksi/tapettavaksi... Kirjoitan nyt hieman kärjistäen, enkä toki tarkoita teidän Fionaa :)

      Linkkikin on nyt korjattu, kiitokset tarkkaavaisuudesta =^.^=

      Poista